Festmények keresése

Kiemelt festmények

Comodo Secure Seal 113x59 Transp

 

Festmény tippek: Festmények elhelyezése

Festmények elhelyezésével értéket adhatunk egy helyiséghez, de a festmények elhelyezése sokszor okoz fejtörést vásárlóinknak. "Festmény tippek" rovatunkban tanácsot szeretnénk adni ahhoz,hogy hogyan, hol és milyen számban érdemes a festmények kihelyezése ahhoz, hogy ne egy galériában érezzük magunkat.

Festmények

Festmények a kanapé felett

Az emberek hajlamosak túl magasra akasztani a festményeket. A festmények középpontjának szemmagasságban kell lennie. Mivel a nappaliban az emberek általában ülnek, így a festmények ideális magassága is alacsonyabb. Egy jó módja annak, hogy a festmény a megfelelő magasságban legyen, hogy egy jó arasznyival a kanapé felett helyezzük el azt.

 

Absztrakt festmények

 A festmények és a kanapé aránya

Általános probléma, a festmények kanapé feletti elhelyezésénél, hogy nem stimmelnek az arányok. Bizonyos festmények túl kicsitk, mások túl nagyok a kanapéhoz viszonyítva, különös látványt nyújtva ezzel. Ideális esetben a festmény, vagy festmények mérete 2/3 része a kanapé hosszának. Például, egy 275 cm-es kanapé fölé egy 180 cm-es festmény illik.

Festmények elhelyezése

A festmények tökéletes elhelyezése

Spóroljon meg egy kis idegeskedést - és pár felesleges lyukat a falon - a több darabos festmények fel és leszerelgetésével. Vágjon ki kartonból a festmények méretével megegyezű méretű négyzeteket, és festőszalag (maszkoló szalag, TESA szalag stb.) segítségével modellezze először a megfelelő kihelyezést, csak ezútán fogjon szöget és kalapácsot.

Festmények kihelyezése

Tartsa a szintet

Egy helyiségben több festmény elhelyzése nem egyszerű feladat. Különösen akkor, ha falak, ajtók, vagy ablakok is esnek az egyes festmények közötti területre. Ha több festményt kíván kihelyezni, ne próbálja meg az egyes festmények alját, vagy tetejét egy szintbe hozni, mindig a középpontjukkal hozza őket egy vonalba.

Festmény elhelyezés

Festmények stílusos elhelyezése

Győzödjön meg róla, hogy a festmények elhelyezése megegyezik a helyiség lakberendezési stílusával. A szimmetrikus elhelyezés inkább hagyományosnak, az aszimetrikus pedig inkább modernnek tekinthető. Villaszerű lakáshoz virágos festmények, modern helyiségekbe inkább nagyobb méretű absztrakt festmények illenek. 

Falnak támasztott festmények

Kitámasztott festmények

Amennyiben az üres és tiszta  falakat kedveli, létezik modern irányvonal, amely szerint a festmények egyszerűen a falnak, vagy egy bútordarabnak támaszthatók. 

 

Festmény tippek rovatunk következő részében a festmények felakasztásának módjáról fogunk hasznos információkkal szolgálni, tartson velünk:)