Festmény Blog

FESTMÉNY TIPPEK: FESTMÉNYEK ELHELYEZÉSE

Falnak támasztott festmények

Festmények elhelyezésével értéket adhatunk egy helyiséghez, de a festmények elhelyezése sokszor okoz fejtörést vásárlóinknak. “Festmény tippek” rovatunkban tanácsot szeretnénk adni ahhoz,hogy hogyan, hol és milyen számban érdemes a festmények kihelyezése ahhoz, hogy ne egy galériában érezzük magunkat.

FestményekFestmények a kanapé felett

Az emberek hajlamosak túl magasra akasztani a festményeket. A festmények középpontjának szemmagasságban kell lennie. Mivel a nappaliban az emberek általában ülnek, így a festmények ideális magassága is alacsonyabb. Egy jó módja annak, hogy a festmény a megfelelő magasságban legyen, hogy egy jó arasznyival a kanapé felett helyezzük el azt.

 A festmények és a kanapé arányaA festmények és a kanapé aránya

Általános probléma, a festmények kanapé feletti elhelyezésénél, hogy nem stimmelnek az arányok. Bizonyos festmények túl kicsitk, mások túl nagyok a kanapéhoz viszonyítva, különös látványt nyújtva ezzel. Ideális esetben a festmény, vagy festmények mérete 2/3 része a kanapé hosszának. Például, egy 275 cm-es kanapé fölé egy 180 cm-es festmény illik.

Festmények elhelyezéseA festmények tökéletes elhelyezése

Spóroljon meg egy kis idegeskedést – és pár felesleges lyukat a falon – a több darabos festmények fel és leszerelgetésével. Vágjon ki kartonból a festmények méretével megegyezű méretű négyzeteket, és festőszalag (maszkoló szalag, TESA szalag stb.) segítségével modellezze először a megfelelő kihelyezést, csak ezútán fogjon szöget és kalapácsot.

Festmények kihelyezéseTartsa a szintet

Egy helyiségben több festmény elhelyzése nem egyszerű feladat. Különösen akkor, ha falak, ajtók, vagy ablakok is esnek az egyes festmények közötti területre. Ha több festményt kíván kihelyezni, ne próbálja meg az egyes festmények alját, vagy tetejét egy szintbe hozni, mindig a középpontjukkal hozza őket egy vonalba.

Festmény elhelyezésFestmények stílusos elhelyezése

Győzödjön meg róla, hogy a festmények elhelyezése megegyezik a helyiség lakberendezési stílusával. A szimmetrikus elhelyezés inkább hagyományosnak, az aszimetrikus pedig inkább modernnek tekinthető. Villaszerű lakáshoz virágos festmények, modern helyiségekbe inkább nagyobb méretű absztrakt festmények illenek.

Falnak támasztott festményekKitámasztott festmények

Amennyiben az üres és tiszta falakat kedveli, létezik modern irányvonal, amely szerint a festmények egyszerűen a falnak, vagy egy bútordarabnak támaszthatók.

Festmény tippek rovatunk következő részében a festmények felakasztásának módjáról fogunk hasznos információkkal szolgálni, tartson velünk 🙂

🤞 Ne hagyd ki ezeket a tippeket!

Csak lakberendezési és festmény tippeket küldünk, soha nem spamelünk! További információért olvasd el az adatvédelmi szabályzatunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük