Festmény Blog

HAMIS FESTMÉNYEK A MÚZEUMBAN?

HAMIS FESTMÉNYEK A MÚZEUMBAN?

Brit múzeumokban hamis festmények kihelyezésével szeretnék elérni, hogy a látogatók több időt töltsenek el a festmények elemzésével, ezzel növelnék a múzeumokban töltött időt. Egy átlagos múzeumlátogató kevesebb mint 30 másodpercet szán egy-egy festmény megtekintésére. Az új ötlet lényege, hogy hamis festmények kerülnek kiakasztásra, és aki megtalálja ezeket, komoly nyereményekben részesülhet. A cél az, hogy a látogatók tüzetesebben vizsgálják meg a festményeket, hogy a hamis festmények keresgélése közben az eredeti festmények szépségeire is rácsodálkozhassanak.

Az ötletgazdák szerint nem kell művészettörténésznek lenni ahhoz, hogy megtaláljuk a hamis festményeket. Bár nem árultak el részleteket a hamis festmények darabszámáról, de arra lehet következtetni, hogy az elrejtett festmények oda nem illő, kilógó részletet tartalmazhatnak.

Az festmény akció július 2-ától egy hónapon át tart hat múzeumban, a Walker Művészeti Galériában Liverpoolban, a Lady Lever Művészeti Akadémiában, a Skót Nemzeti Portrégalériában, a londoni Guildhall Művészeti Galériában, a manchesteri Művészeti Galériában, valamint a cardiff-i Nemzeti Múzeumban.

Azok a látogatók, akik jelentik a hamis festmények számát, bekerülnek a versenybe és a végén tízen bekerülnek a döntőbe, ahol egy ötezer font értékű festményt lehet majd elnyerni.

🤞 Ne hagyd ki ezeket a tippeket!

Csak lakberendezési és festmény tippeket küldünk, soha nem spamelünk! További információért olvasd el az adatvédelmi szabályzatunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük